Ervaringen

Ervaring van: NT2 cursist Bergeijk

Mijn juf is de beste en ik leer superveel van haar!

Ervaring van: NT1 cursist

Iemand die me helpt met mijn belastingpapieren vertelde mij dat hij iemand ontmoet had die Nederlandse les gaf. Hij wist dat ik moeite had met lezen en vroeg of ik daar interesse in had. Dat wilde ik wel. Toen heeft Macha contact met mij opgenomen en hebben we afgesproken in de Bibliotheek. Ik heb daar een gesprek gehad met Macha en Anne-Marie (vrijwilliger) en het leek me wel wat. We zijn één keer per week gestart in de Bibliotheek met een uur lezen. Dat is nu anderhalf jaar geleden. Nu kan ik al beter lezen en kan ik ook brieven die ik binnenkrijg lezen. Ik kan nu ook gebruik maken van mijn smartphone en appen. Af en toe sta ik verbaasd van mezelf! Ik zou het iedereen die moeite heeft met lezen, aanraden om dit te gaan doen. Ga je er niet voor schamen als je niet goed kan lezen maar neem contact op met de Bibliotheek. Je hebt niets te verliezen!

(Dit is opgeschreven door mijn taalvrijwilliger omdat ik schrijven nog steeds heel moeilijk vind)

Ervaring van: Janneke Pot-Hietbrink

Toen onze moeder alleen kwam te staan was het voor ons, de kinderen, duidelijk; ze moest aan de mobiele telefoon! Dat is niet niks voor een 82-jarige, maar gelukkig wisten wij het DigiTaalhuis te vinden. Daar werd een vrijwilligster gezocht en gevonden die onze moeder wegwijs heeft weten te maken in het mobiel bellen en appen. Los van het prettige contact, is onze moeder ook over haar gebruiksangst heen gestapt. Geweldig, chapeau voor alle vrijwilligers die zich zo voor de ouderen inzetten. Janneke Pot-Hietbrink

Ervaring van Toon

Het is niet meer als vroeger, je hebt overal een computer voor nodig. Ik heb altijd moeite met taal gehad, en vond het tijd om daar iets aan te doen. Mijn vrouw heeft contact op genomen met Macha. We zijn daar mee gaan praten en ik ben gestart met de les. Het heeft mij veel gebracht. Ik kan alles veel beter volgen en heb zelfs een tablet en mobiel waar ik nu veel gebruik van maak. Dus schaam je niet, het is nooit te laat om te leren.